Homeopatia

Homeopatia Clàsica Unicista

La homeopatia és una terapèutica particular que aplica la “Llei de Similitud” i que utilitza remeis en dosis infinitessimals.
La homeopatia va ser creada per un metge alemany: Samuel Hahnemann.
Des de Hipòcrates i posteriorment seguint la seva línia, nombrosos metges han observat que certs remeis actuen en raó d’una similitud en acció, entre els efectes tòxics i els efectes curatius, les observacions empíriques que fins en aquell moment no van proporcionar cap solució terapèutica, van ser el punt de partida de la investigació homeopàtica.
Hahnemann va tenir coneixement d’aquesta similitud entre els efectes tòxics i els efectes curatius al traduir la matèria mèdica de Cullen; va observar i va buscar en la literatura nombroses observacions similars en relació aquest tema i després va emetre la hipòtesi de que els remeis només podien curar els símptomes que fossin capaç de produir. Havia emès una hipòtesi i li faltava verificar-la en dos fases.
En la primera fase va experimentar en si mateix, la seva família i alguns dels seus amics l’acció de substàncies medicinals, va anotar els efectes i va constituir així amb els resultats obtinguts en les seves experiències la primera matèria mèdica homeopàtica.
Després, en una segona fase, va estudiar l’acció dels remeis en la clínica a malalts dels quals els símptomes mòrbids eren similars als símptomes apareguts durant l’experimentació per establir la matèria mèdica, de tot això va deduir com a conclusió de les seves experiències una regla terapèutica que podem enunciar així:
“tota substància desencadena en l’organisme símptomes particulars que els són propis; tot organisme malalt presenta un conjunt de símptomes que representen la malaltia. La curació objetivizada per la desaparició dels símptomes en conjunt, pot ser obtinguda per la prescripció de substàncies, els efectes son similars experimentalment als de la malaltia observada”.

COM ACTUA L’HOMEOPATIA?
. Els remeis homeopàtics actuen per ESTÍMUL no per quantitat
ingerit de remei.
. Els remeis homeopàtics exerceixen una funció estimuladora a la
part malalta del pacient, perquè el mateix organisme sigui el qui
desenvolupi la seva capacitat curativa.

AVANTATGES DE L’HOMEOPATIA
• Els remeis Homeopàtics estimulen el teu propi cos perquè es
curi ell mateix.
• La Homeopatia tracta la totalitat de la persona, no el nom de la
malaltia.
• La Homeopatia és fàcil de prendre i tastar, fins i tot en nens i nadons.
• Els remeis homeopàtics no són tòxics i no creen hàbit.

ÉS UNA MEDICINA NATURAL?
. Doncs sí, per no produir contraindicacions.
. Per adaptar-se a qualsevol pacient, per molt feble que es trobi
. Per utilitzar dosis mínimes, sense risc de toxicitat.
. Per ajudar a la nostra “força vital”

Concertar hora:
atelierdelasalut@gmail.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s