Psicologia Clínica

Atenció a nens que presenten patiment per la presència de diferent  simptomatologia com son les dificultats escolars, les reaccions somàtiques, els problemes de comportament i de relació amb l’entorn.  

La paraula dels pares es força important a l’hora de treballar per la curació del  fill. A la consulta tenen un espai de escolta i de comprensió de la seva dinàmica familiar, on està imbuït el nen. La major part de les vegades, fa falta aclarir algun aspecte d’aquesta dinàmica i que els pares en siguin conscients per entendre que pot estar influenciant al fill.

A vegades, es tracta únicament d’una orientació familiar i a vegades, es tracta d’un procés més llarg, quan s’ha cronificat un patiment i interfereix en l’evolució psíquica del nen.  Llavors pel nen, l’espai de consulta es converteix en un espai de teràpia.

Haurem de distingir un símptoma que té valor de missatge a l’entorn i que s’ha de desxifrar i el símptoma que pot ser reeducat sense per això pertorbar al subjecte en la seva relació amb el mon ja que aquest no té valor de missatge.

Un símptoma que s’ha de desxifrar en paraules , com un llenguatge, que ha de ser dit ja que poques vegades el mitjà on viu el nen pronuncia les paraules que corresponen a la seva experiència infantil inconscient. Aquest es dona a l’espai de curació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s